XP Power va ofera modulele incapsulate de 80 Watt seria ECE80 - AC-DC cu dimensiuni ultra compacte
2016-12-23
XP Power a prezentat seria de surse AC/DC - ECE80 de 80W, incapsulate, cu o singura iesire, cu randamente ridicate si consum standby foarte scazut. Modulele sunt perfecte pentru utilizatorii care au nevoie de o solutie de alimentare AC-DC incapsulata intr-un format ultra-compact pentru montare pe PCB, sasiu sau sina DIN. Seria ECE80 are cel mai bun raport dimensiuni/putere din industria de profil pentru o sursa de alimentare incapsulata de 80W. Gama este disponibila in 3 formate pentru o mai mare flexibilitate. Produsul standard vine in varianta de montare pe PCB, adaugand –S obtinandu-se varianta de montare pe sasiu cu conectori cu suruburi. In cele din urma varianta de montare pe sina DIN tot conectori cu suruburi se obtine adaugand –SD.

Gama ECE80 este o extensie a seriei XP Power ECE de surse AC-DC de mici dimensiuni incapsulate, oferind niveluri de putere de la 5 la 80 Wati. Ele satisfac nevoia de dimensiuni mici, randament ridicat cu consum scazut in standby. Aditional, modulele se preteaza bine pentru aplicatiile din clasa II si oferta Class B EMI fara filtrare suplimentara. Asemenea aplicatii includ automatizarile si controlul procesului, comunicatii, instrumentatie, comunicatii mobile si automatizarile casnice.

Cu varfuri de sarcina de pana la 130% din puterea nominala de iesire pentru 30 secunde, modulele ECE80 sunt capabile sa alimenteze pe termen scurt sarcini ridicate de putere, asa ca proiectantii nu vor trebui sa specifice o sursa cu putere nominala mai mare si de dimensiuni mai mari.

Cu o densitate de putere foarte mare de >11.2 W/in3 modulele de putere compacte ocupa mai putin spatiu in produsele finale ale utilizatorilor. Modulul ECE80 de montat pe PCB masoara doar 91.4 x 45.72 x 28.0 mm si cel de montat pe sasiu doar 113.0 x 47.5 x 28.5 mm. Sunt disponibile 5 tensiuni de iesire de la 12 la 48 VDC. Consumurile de putere in modul fara sarcina <0.3W ale modulelor si eficienta lor de pana la 89% ajuta proiectantii sa fie conform cerintelor ecologiste, in timp ce constructia lor class II inseamna ca nu este necesara impamantarea, fapt ce simplifica si mai mult designul. Cu plaja lor larga de temperatura de operare de la -40 la 70 grade C (cu nicio pierdere de putere, pana la 50 de grade C), modulele ECE80 ale XP Power, sunt capabile sa functioneze in majoritatea mediilor fara a avea nevoie de racire cu radiatoare sau cu ventilatoare.

Modulele respecta cerintele standardului EMC fara alte componente aditionale, si sunt aprobate de agentia de securitate UL/CSA/EN/IEC 60950-1.